GotowaniePrzepisyNa co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?

Na co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?

Na co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?
Źródło zdjęć: © Shutterstock.com
26.02.2015 16:18, aktualizacja: 01.08.2017 13:37

Polacy wybierają mięso kurczaka jako mniej kaloryczną i zdrowszą wersję schabowego. Dr Małgorzata Kozłowska-Andrzejewska tłumaczy, jak rozpoznać, czy mięso jest świeże. Najwięcej tłuszczu znajduje się w jego skórze, więc jeśli dbamy o linię, pozbywamy się jej przed smażeniem.

Polacy wybierają mięso kurczaka jako mniej kaloryczną i zdrowszą wersję schabowego. Dr Małgorzata Kozłowska-Andrzejewska tłumaczy, jak rozpoznać, czy mięso jest świeże. Najwięcej tłuszczu znajduje się w jego skórze, więc jeśli dbamy o linię, pozbywamy się jej przed smażeniem.

(mtr), WP Kobieta

POLECAMY:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (2)
Zobacz także